Лечение на шипове

Най-често допусканата грешка при лечение на шипове е използването на лекарствени препарати. Това се отчита като грешка, тъй като лекарствата само успокояват болката, причинена от заболяването, без да отстраняват причината за неговото развитие.

Най-важната част от лечението на артрозата, която обкновено наричаме шипове, е елиминирането на главната причини за появата на болестта. Възможните причини включват неправилно хранене, замърсяване на организма с различни отпадъчни продукти, лош метаболизъм и храносмилане, генетично предразположение, както и обездвижване.
За лечението на шиповете е необходим доста дълъг период от време и постоянство. Успешната терапия би трябвало да включва следното: пречистване на организма от натрупаните токсични вещества, създаване на добър двигателен режим, използване на балансирана храна, и др.

Отстраняването на болката е изключително важна, тъй като болката, придружаваща заболяването, е силна, а на моменти дори непоносима. Болката се причинява от мускулен спазъм, появил се при разместването на ставите.

Отстраняването на болките включва отстраняване на мускулния спазъм. Това може да се постигне чрез следните процедури:
• Енергичен масаж на гръбначния стълб и засегнатите места със затоплена урина, престояла 7-8 дни. Масажът се прави всеки ден по половин час, а след него тялото се измива с топла вода.
• Налагане на засегнатите области с компреси с урина, престояла повече от 15 дни.
• Налагане с компрес от плечен мед и зехтин, които се смесват на водна баня и се поставят на сухо, чусто парче хасе.
• Нагревки, компреси, масажи, бани, фитотерапевтични процедури, подбрани индивидуално според степента на заболяването.
• Наместване на ставите чрез сайонджи масаж, точковмасаж, мануална терапия. Йога позите също са изключително полезни и имат благоприятен ефект.
• Необходимо е и редосвно прочистване на дебелото черво, което ще предотврати натрупването на токсини в организма.

Всички тези процедури оказват положително въздействие върху организма и способстват за отстраняването на мускулния спазъм. Освен това, те са много полезни за възстановяването на подвижността на ставите и регулирането на циркуляцията на кръвта и лимфата.

5 мнения по „Лечение на шипове“

  1. Много добре но когато става въпрос за шйни шипове и световъртеж какво да се направи за да се облекчи състоянието.Аз нямам такива болки само от време на време и мисля ,че възглавниците на които спях ми изиграха лошо шега,казвам го защото спях на три възглавници сега спя на една и се чувствам по добре.А преди това като разбрах е може да е от възглавницата го взех на шега .Все още имам леки световъртежи искам да попитам какво ще ме посаветвате.

  2. Най-добре е да се консултирате със специалист. Подобна болка и световъртеж могат да имат различни причинители.

  3. Imam oshipiavane seriozno v shiiata ilakatnite stavi kakvo lechenie se preporachva za tova.(Chuval ram za nalagane na mestoto nalagane s hrian no predi tova namazvane na mestoto s zentin.)

  4. имам шипове на врата колената и не знам вече с какво да си помагам ако някой е имал същия проблем и си е помогнал с нещо моля помогнете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>